SOUND HEALTH®

 

Zbirka Sound Health®?

 

Vključitev Sound Health® glasbe v vsakodnevno življenje lahko povzroči temeljite pozitivne spremembe.
Vsebina zgoščenk je izbrana na podlagi načela, da je glasba učinkovito orodje za izboljšanje življenja, zdravja, počutja in delovanja. Pri poslušanju mojstrskih posnetkov klasične glasbe, ki jih vsebujejo zgoščenke, bo marsikdo prepoznal znano melodijo, vendar bo ob pozornem poslušanju ugotovil, da je bila z izjemno natančnostjo predelana in prilagojena. Vsi posnetki so namreč oblikovani z namenom izboljšati delovanje slušnega sistema in možganov, hkrati pa zagotavljajo prvovrstne užitke ob poslušanju.

 

Vsaka od zgoščenk je namenjena dopolnitvi specifične aktivnosti, pri čemer se naslanja na obsežne znanstvene raziskave in klinične študije. Serija Sound Health® trenutno vključuje zgoščenke za vsakega od naslednjih namenov:

 

  • Concentration / Koncentracijo
  • Thinking / Mišljenje
  • Learning / Učenje
  • Productivity / Produktivnost
  • Relax / Sprostitev
  • De-stress / Umirjanje
  • Inspiration / Navdih
  • Motivation / Motivacijo

 

Posebej izbran razpored in ohranjene originalne kompozicije skladb, resonančni posnetki, akustična izvedba ter tempo skladb v ustreznem razponu udarcev na minuto, ki je primeren za določeno aktivnost, še dodatno povečajo koristi, ki jih prinaša poslušanje kvalitetne klasične glasbe.

 

Zakaj Sound Health®?

 

Vsak od nas je vsak dan izpostavljen hrupu in zvokom, ki imajo škodljiv vpliv na naš živčni sistem in naše počutje. Gre za t.i. »onesnaženje s hrupom« (noise pollution), ki lahko zmanjša mentalno in psihično energijo ter ovira delovanje možganov, saj se težje osredotočijo na določeno aktivnost. Med katerokoli aktivnostjo, naj si bo to delo, učenje, branje ali počivanje, morajo možgani stalno izločati zunanje nepotrebne zvoke, tako da se lahko osredotočimo na trenutno aktivnost. To je še posebej težko za posameznike, ki so preobčutljivi na slušne dražljaje in jim onesnaževanje z zvokom predstavlja stalni vir stresa. Praktična, učinkovita in prijetna rešitev tega problema je, da si ustvarimo območje zdravega zvoka, ki pozitivno vpliva na nas in na opravljanje trenutne aktivnosti.

 

Vprašanje je le, kakšno zvočno okolje je najprimernejše. S tem vprašanjem se na National Academy for Child Development v ZDA ukvarjajo zadnjih 20 let. Iz izkušenj z več kot 20.000 otroki so ugotovili, da je psihoakustično obdelana klasična glasba najprimernejše sredstvo za zaščito pred onesnaženjem s hrupom. Glasba, ki je vključena v Sound Health® zgoščenke, upošteva vsa priporočila in izsledke omenjenih raziskav.

 

Najbolj priporočljivo je, da ima posameznik na voljo celotno zbirko Sound Health®, saj si tako lahko izbere ustrezno zgoščenko glede na trenutno aktivnost in potrebe. Vsekakor pa ni mogoče trditi, da bodo zgoščenke enako delovale na vsakega posameznika. Vsak posameznik je namreč edinstven, saj lahko njegov slušni sistem v povezavi z delovanjem možganov različno reagira na dražljaje iz okolja ob različnih časih. Ni nujno, da glasba, ki danes sprošča, ne bo jutri imela drugačnega učinka. Zato bo vsak posameznik gotovo ob daljšem poslušanju Sound Health® glasbe ugotovil kombinacijo, ki mu ob določenih aktivnostih najbolj ustreza.