O izvajalki
 

Meta Bizjak Eržen sem profesorica specialne pedagogike, ki sem svoje znanje nadgradila na raznolikih strokovnih izobraževanjih v Sloveniji in tujini. Med enoletnim študijem in delom v Veliki Britaniji med letoma 1999/2000 sem v Hellen Arkell Dyslexia Center (www.arkellcentre.org.uk) pridobila naziv za asistentko v razredu pri delu z otroki s specifičnimi učnimi težavami in delala s to populacijo otrok na zasebni šoli Frensham Heights (www.frensham.org) v Surreyu.

 

Med študijem sem v knjižnici našla knjigo dr. Carle Hannaford z naslovom Smart Moves, ki mi je bila odskočna deska za študij Brain Gym®-a. Naziv Brain Gym® inštruktorica in svetovalka z licenco sem si pridobila s študijem v Veliki Britaniji in Ameriki, v Nemčiji in Švici pa sem se izpopolnjevala pri avtorju dr. Paulu Dennisonu in pridobila naziv inštruktorica Profila dominantnosti ter v Švici in Nemčiji pri svetovno priznani nevroznanstvenici dr. Carli Hannaford, ki je leta 2012 gostovala tudi v Sloveniji. S področja pedagoške kineziologije, kamor spada tudi Brain Gym®, sem leta 2003 začela organizirati seminarje v Sloveniji in v desetletju se jih je z mednarodno udeležbo predavateljev zvrstilo že lepo število tako s področja pedagoške kineziologije kot tudi področja integracije refleksov in taktilne integracije. 

 

V letu 2011 si je naziv Brain Gym® inštruktor in svetovalec z licenco pridobilo 22 novih inštruktorjev, ki so izobraževanje v celoti opravili v Sloveniji, večinoma prav na naših seminarjih. Osnovni Brain Gym® seminar sem vodila skupaj z angleško predavateljico Niki Honoré, ki mi je bila od samih začetkov v Veliki Britaniji mentorica; sama pa tudi vrsto krajših izobraževanj po celi Sloveniji. Poleg tega sem študirala montessori pedagogiko, s katero se ves čas profesionalno ukvarjam pretežno pri delu z otroki s posebnimi potrebami in vodenju montessori uric za starostno skupino od 3 do 6 let; si pridobila licenco za izvajanje terapije z zvokom poznane kot The Listening Program®. Eno leto sem delala na Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše v Ljubljani. Stalno pa se izobražujem na področju integracije refleksov in taktilne integracije ter na to temo organiziramo seminarje tudi v Sloveniji. Uživam pri delu z otroki in odraslimi vseh starosti.

 


Moj moto: Zaupaj v dobro ...