MUSIC FOR BABIESTM/GLASBA ZA OTROKE

 

Tako kot je hrana potrebna za otrokov telesni razvoj, so glasbeni elementi (melodija, glas in harmonija) potrebni za otrokove hitro razvijajoče se možgane. Raziskave kažejo, da ima glasba pozitiven učinek na otrokovo mrežo nevronov, ki predstavlja podlago za kasnejše učenje, jezikovni razvoj in glasbene sposobnosti še pred otrokovim rojstvom.

 

Izpostavljenost glasnemu zvoku in hrupu (onesnaževanje s hrupom) predstavlja grožnjo za sluh. Še posebej je lahko škodljiv v zgodnjih otroških letih, ko vsakdanji zvoki lahko poškodujejo občutljiv otrokov slušni sistem. Zagotavljanje visoko kvalitetnega zvočnega okolja lahko znatno izboljša otrokov slušni razvoj in mu pomaga k zdravemu sluhu v nadaljnjem življenju. Poleg tega je zgodnja stimulacija slušnega sistema pomembna tudi za otrokov kognitivni, jezikovni in motorični razvoj.

 

ABT-jeva nagrajena zbirka zgoščenk Music for Babies™ je idealni pripomoček za spodbujanje zgodnjega otrokovega razvoja, saj je natančno izdelana na podlagi zadnjih dognanj s področja razvoja možganov pri zelo majhnih otrocih. Music for Babies™ / Glasba za otroke tako pospešuje razvoj možganov in vzpostavljanje ustreznih možganskih povezav, za katere ima vsak otrok potencial, od zunanjih vplivov pa je odvisno, ali jih bo konca razvil.

 

Music for Babies™ / Glasba za otroke omogoča in spodbuja razvoj otrokovih možganov, saj zagotavlja točno takšno glasbeno okolje, za katero so znanstvene raziskave pokazale, da bo aktivno spodbujalo optimalni razvoj možganov v otrokovih prvih letih. S tem ko otroku predvajate to glasbo, mu pomagate zgraditi močne temelje za izkoriščenje njegovega naravnega potenciala.

 

Vsaka od štirih zgoščenk vključuje klasično in tradicionalno glasbo, posebej prirejeno potrebam otrok. Trenutno so v zbirki zgoščenke za vsakega od naslednjih počutij otroka:

 

  • zaspanost,
  • umirjenost,
  • vedrino,
  • igrivost.