BRAIN GYM® - Enodnevni seminar

 

KDAJ: 31. januar 2015 (od 8.30 do 17.00)

KJE: OŠ Žirovnica, Zabreznica 4, 4274 Žirovnica

PREDAVATELJI: Meta Bizjak Eržen

CENA: 105 €

GRADIVA: Delovni listi

JEZIK: slovenski

PRIJAVNICA: PDF

 

 

Enodnevni Brain Gym® seminar je dobra predpriprava za osnovni Brain Gym 101 seminar, saj je slednji zelo intenziven in se v kratkem času naučite veliko novih tehnik.

 

Udeleženci bodo seznanjeni s pogoji za pridobitev inštruktorskega naziva in obveščeni o vseh nadaljevalnih seminarjih s področja pedagoške kineziologije, integracije refleksov in drugih seminarjev, ki jih organiziramo.

 

Brain Gym® je gibalna metoda, sestavljena iz niza 26 gibalnih vaj, ki se nanašajo na zgodnje gibalne vzorce v prvih letih življenja, ko se vzpostavlja koordinacija oči, ušes, rok, nog in celega gibalnega sistema. Vaje spodbujajo naravne poti delovanja našega mišljenja, čustvovanja in telesa, ker vplivajo na različne predele naših možganov (možgansko deblo, limbični sistem in možgansko skorjo). Avtor metode je dr.Paul E. Dennison z ženo Gail E. Dennison, ki je imel kot otrok težjo obliko specifičnih učnih težav. Čeprav je bila metoda prvotno namenjena izboljšanju učnih težav, danes Brain Gym® uporabljajo ljudje različnih strok in starosti.

 

Vsebina enodnevnega seminarja:

 

  • 26 gibalnih vaj za povezovanje različnih možganskih predelov med drugim za povezavo leve in desne možganske polovice;
  • uporabnost gibalnih vaj doma, na delovnem mestu, v vrtcu, v šoli...;
  • odkrivanje svojih močnih in šibkih področij ter uravnoteženje le-teh s pomočjo gibalnih vaj;
  • kaj je profil dominantnosti in pomen za vsakdanje življenje ter uravnoteženje s pomočjo gibalnih vaj.